2009-11-12

Kyosho Masters i Japan - Dag 1

Då var det dax att påbörja resan till Tokyo genom att igen ta tåget Karlskrona – Kastrup, för att därifrån ta direktflyget till Tokyo. Denna gången behövde vi dock inte åka så tidigt för planet skulle inte lyfta fören 15:40.




Planet var en Airbus 340-300 och var övervägande fullsatt med japanska resenärer som antagligen var på väg hemåt. På flygresan som tog ca 11 timmar så försökte man sova en del även om det var svårt, men film och spel blev det i alla fall.
Efter att ha landat i kraftig sidvind med ett plan som åker fram och tillbaka så satte man foten på japansk mark för första gången.
Efter bagageutlämning och passering genom tullen så träffade vi Mitsuo Yoshimaru som är Manager för ”Over Sea sales” och tillika teamchef för Kyoshoteamet.
Åkturen till hotellet tog ca 2 timmar för flygplatsen låg söder om Tokyo och Hotellet låg i dom norra delarna. Framme på hotellet så blev det incheckning och en snabbdusch innan vi åkte till Kyosho som låg 15 min bilväg från hotellet.

Kyoshokontoret var främst ett kontor med en butik på baksidan samt en liten asfaltbana. Inne i butiken som var sjukt välsorterad fanns det en Mini-Z bana där designern av Mini-Z stod och testade lite sker och David fick genast en radio i handen och stod och körde i en halvtimme medans jag noga gick igenom prylarna i butiken för att se om man såg något intressant som man hade missat.
Det blev bla en inspektion av dom nya Kyoshoväskorna vilka såg mycket bra ut.






Efter besöket i butiken så blev det en rundvandring i kontorsdelen och vi blev bla presenterade för Akihisa Suzuki som är Chairman för Kyosho samt för Masayuki Suzuki som är president. Vidare så hälsade vi på en massa andra Kyoshoanställda som kom fram.

Efter besöket så åkte vi till en restaurant och åt lite innan vi blev körda till hotellet för att vila, vilket helt klart behövdes nu.



Lite Mat tillsammans med Mitsuo.

I morgon så byter vi hotell och åker till banan som ligger 1,5 tim från platsen vi är nu, och kommer då att bo på ett hotell nära banan.
Banan är f.ö. Kanais hemmabana där han själv kör 3-4 gånger / vecka så det skall bli intressant att testa den, ock så kan det bli regn under fredagen, men går det inte att köra så fanns det en annan agenda på vad vi skulle göra istället, snacka om att bli väl omhändertagna.

Dagens reflektion är att alla man träffar är helt otroligt trevliga, Tokyo är skitstort och bokstäverna är inte inte lätta att förstå.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till boys

Wolfie sa...

Ha de bra PiRo och David. Se upp för den råa fisken :-)