2009-11-05

Race i Pierrefeu

Då var det dax för en av dom sista 1/8 OR racen i år, och det är en tripp till södra frankrike för att köra ett race i Pierrefeu som ligger 3 mil norr om Toulon. Trippen började med en tågresa från Karlskrona till Kastrup, och även om klockan var 05:30, så känndes det skänt att lämna ett regnigt och blåsigt blekinge mot förhoppningsvis något bättre.


David passade på att sova på tåget, mendan jag satt och skrev regelförslag till RB-Konferensen.

Framme på Kastrup, incheckade och klara. Det gick på 20 minuter ... 2:10 till planet går. Snacka om att vara ute i god tid. Bilen som låg i handbagaget väckte som vanligt intresse hos grabbarna i säkerhetskontrollen. Efter att ha fått förklara data som bränsle, motorstorlek och toppfart så kom en annan av säkerhetskillarna och förklarade att han hade en Serpent och dom är mycket bättre


På planet så hade man inte mycket annat att göra än att leka med bildredigeringsprogrammet i iPhonen ..


... men så såg man medelhavet och insåg att man nästan var framme :-)


Det är mycket bagage att ta med sig när man racar utomlands och däck är väl det som väger mest. Vi hade övervikt i alla väskor och handbagaget med bilen, alla våra motorer (Adreien skall få jobba lite oxå) vägde 13kg isf 8, och dom väger aldrig det ... men det gjorde dom idag, men efter lite förklarande så passerade alla väskor utan merkostnad.




Framme i Nice så mötte vi upp med Phil på Neobuggy för att dela hyrbilen till Pierrefeu. Resan till banan tog 1,5 timme och framme där så tog vi en inspektionsrunda på den intressanta banan med en skitlång svängande raka ( kan en raka svänga ?). Hur som så skall det bli kul att köra igen för första gången på länge och dessutom testa Yannicks hemmabana :-)

Efter besöket på banan så åkte vi till hotellet och passade på att ta en middag med Phil.

Inga kommentarer: