2009-11-08

Pierrefeu ... kvalen

Det blev lite sent igår, och efter en lång dag så kändes sängen rätt lockande.

Men tillbaka på lördagen så åkte vi till banan vid 7 tiden och det var riktigt kallt ute 2,4 grader när vi kom till banan.
Först så började vi med en dubbelheatträning till och vi gick ut på medium vilket gjorde det lite för halt dock.
Det var dock rätt coolt att köra när solen steg över bergstopparna och det såg utt att den kom riktigt fort.




I första kvalrundan så bytte vi till CityBlock Soft för att få mer grepp på bilen, och det gjorde jättemycket. Första kvalet gick riktigt bra och det var inga direkta stora misstag utan dom sämre tiderna berodde mer på trafik. David kör i det snabbaste heatet med Yannick, Battle, Bayer, Boero, Vega mfl.
I slutet av heatet började det att regna och banan blev klart halare igen och det var egentligen på sista varvet som David tappade lite då han gled rakt fram på plattorna innan mållinjen och tappade flera sekunder, men tiden räckte till att vinna heatet och när dom snabba förarna hade kört klart.



Så här kan det gärna se ut flera gånger :-)




Till andra kvalet så gjorde vi inga direkta ändringar utan körde bilen som det var. Det hade regnat en stund men nu var det uppehåll och solen kom fram och torkade upp banan rätt snabbt.
I andra omgången så körde vi samma däck, men nu skulle vi ha valt medium istället och Yannick som fått fart landade på 9-5:00 blankt medans David slutade på 9-5:05 vilket var bra, men då banan torkade snabbt och greppet ökade så kom andra förare emellan och han slutade på en 5:e plats i omgången som vanns av Jerome med sin MP9.



Kul att se att en klubb har scoreboard för att visa resultaten på en sådan här tävling.

Innan 3e omgången skulle börja så var det rätt mycket strul med ström och varvräkning vilket gjorde att man hade tappat en timme ungefär. Detta gjorde att dom sista heaten skulle gå i mörker, men banan hade starka strålkastare runt om så det skulle nog fungera det med.

Till den 3e omgången så byggde vi om bilen enligt Adriens förslag för att hitta mer cornerspeed och få bilen ännu mer anpassad till banan. Det hade regnat endel igen nu så man hade spånat banan så vi satte på Crossbrace soft för att få mer högre nabbar i backen.
Bilen gick nu sjukt bra och han gjorde inga misstag under hela heatet och slutade 2a efter Yannick som bara var 2 sekunder snabbare. I några heat efter järde Jerome och det var han som kunder ta Davids TQ i totalen vilket han gjorde då han körde mycket fort och nu var all spån borta från banan. Så så här långt slutade David 2a i totalen vilket va klart bärrte än vi hade kunnat drömma om.
Man såg även i slutet att andra förare flyttade på sig för dom visste att David hade TQ chans och ville inte störa den fighten.



När det var 5 heat kvar och man körde i mörker så gick strömen i hela anläggningen igen och det blev kolsvart. När den sedan kom tillbaka någon minut efter så öppnades himelen och det började ösregna, så efter 30 minuter så beslutade man sig för att bryta och stryka den sista omgången helt.
Nu hade detta ingen betydelse för oss då det fortfarande blev Jerom som etta och David där effet.

Hur som så är det ett skitkul race med massor av trevliga förare, men i morgon (idag) är det finaler och det är då det börjar på allvar.
Det som är lite oroväckande är att finalen kommer att gå i mörker under strålkastarljus och det är helt klart svårare att se ... men samtidigt lika för alla.

1 kommentar:

Anonym sa...

Elda på Pierre, Pierre feu, Peirrefeu...